Βραβεία “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2016

Στις 18 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών πραγματοποιήθηκε η λαμπρή τελετή της βράβευσης οκτώ γυναικών που διακρίθηκαν για το έργο τους, η καθεμία στον τομέα της.

Τα βραβεία έχουν θεσμοθετηθεί από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες το “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ του “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” κ. Νανά Λάτση άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας τα εξής:
“Ο Όμιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία”.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων του καναλιού “Epsilon TV'” κ. Νάνσια Κωσταρά.

Τα βραβεία έλαβαν:
Βραβείο Επιστήμης : Δρ. Ξένη Αραπογιάννη. Το βραβείο απένειμε ο διακεκριμένος αρχαιολόγος, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής κ. Νικόλαος Σταμπολίδης

Βραβείο Πολιτισμού: κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα”. Το βραβείο απένειμε η Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Βραβείο Θεάτρου: κ. Αναστασία Ρεβή, σκηνοθέτης και Καλλιτεχνική διευθύντρια της Theatre Lab Company of London. Το βραβείο απένειμε ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Χαριτάτος

Βραβείο Χορού: κ. Μαρία Κουσουνή, Α΄χορεύτρια του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το βραβείο απένειμε ο πιανίστας Π. Τροχόπουλος.

Βραβείο για την Τέχνη των Νέων Μέσων: κ. Μαριάννα Στραπατσάκη εικαστικός, τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Το βραβείο απένειμε ο καθηγητής Αστροφυσικής Δρ. Μάνος Δανέζης.

Βραβείο Λογοτεχνίας: Πασχαλία Τραυλού συγγραφέας – φιλόλογος. Το βραβείο απένειμα ο καθηγητής του Οικονομικού Παν/μίου Αθήνας κ. Δημήτρης Μπουραντάς.

Βραβείο Αθλητισμού: κ. Βούλαα Κοζομπόλη, αργυρή Ολυμπιονίκη. Το βραβείο απένειμε ο τ. Δήμαρχος Μαραθώνα κ.Σπύρος Ζαγάρης.

Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: κ. Δανάη Μπεζαντάκου Διευθύνουσα Σύμβουλος του Navigator Shipping Consultans. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Κορκίδης.

Σχετικά Άρθρα