Δελτίο Τύπου Φεβρουαρίου 2015

Με μεγάλη προσέλευση φίλων της Αρχαίας Θουρίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ε.Αλειφέρη , ο καθηγητής κ. Π.Θέμελης και εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Βεργόπουλος.
Παρέστησαν επίσης πολλοί πρόεδροι και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Μεσσηνίας και πολλοί εκπρόσωποι της τέχνης και του πνεύματος της Καλαμάτας. Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου κ. Ξένης Αραπογιάννη, που ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και για τη συμβολή τους στους σκοπούς της Εταιρείας.
Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμαρχο κ. Π. Νίκα για την οικονομική στήριξη των ανασκαφών κατά το παρελθόν έτος καθώς και την κ. Β. Καρέλια για τη γενναιόδωρη χορηγία της. Επίσης ευχαρίστησε και τους άλλους δωρητές αλλά και όσους συμπαραστάθηκαν ηθικά στο έργο της Εταιρείας καθώς και τους στενούς συνεργάτες της των ανασκαφών.

Η κ. Ε. Αλειφέρη διαβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας και υποσχέθηκε ότι θα το στηρίξει με κάθε τρόπο, ενώ ο καθηγητής κ. Π.Θέμελης επεσήμανε την αρχαιολογική σπουδαιότητα του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Θουρίας καθώς και τη μεγάλη σημασία του για την πόλη της Καλαμάτας. Επίσης κάλεσε όλους τους φίλους της αρχαίας Θουρίας να βοηθήσουν ουσιαστικά την κ. Ξ. Αραπογιάννη στο σπουδαίο και δύσκολο ανασκαφικό της έργο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους δύο μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Φώτη Παπαδόπουλο και Θάνο Πέτρουλα, οι οποίοι έπαιξαν συνθέσεις κλασικής κιθάρας Ελλήνων και Ξένων συνθετών, κατόπιν καθοδήγησης του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Διονύση Μαλλούχου.

Σχετικά Άρθρα