Δελτίο Τύπου Μαρτίου 2015

Με εξαιρετική επιτυχία δόθηκε η διάλεξη της Δρος Ξένης Αραπογιάννη, στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015.

Το πολυπληθές ακροατήριο αποτελούμενο από επιφανείς πολίτες της Καλαμάτας, μέλη της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, αρχαιόφιλους όλων των ηλικιών και φοιτητές Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου, παρακολούθησε καθηλωμένο και με έκδηλο ενδιαφέρον την ομιλία, η οποία συνοδευόταν από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της ανασκαφής.

Σύμφωνα με το θέμα της ομιλίας: “Το άγνωστο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας” η κ. Αραπογιάννη αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ανασκαφής και μίλησε εκτενώς για τη λατρεία του Ασκληπιού και για τις λατρευτικές συνήθειες των αρχαίων κατοίκων της Θουρίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε στο προαύλιο του Πανεπιστημίου ωραία δεξίωση, η οποία υπήρξε προσφορά του ξενοδοχείου ELITE ενώ το κρασί προσέφερε η ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ.

Δύο μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνόδευσαν μουσικά με τις κιθάρες τους την εκδήλωση, ενώ στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου διατέθηκαν ημερολόγια της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, καθώς και θαυμάσια αντίγραφα αρχαίων πήλινων υφαντικών βαρών από το Ασκληπιείο, τα οποία δημιούργησε και προσέφερε αφιλοκερδώς για τις ανασκαφές της Θουρίας ο καλλιτέχνης κεραμίστας κ.Ηλίας Χριστόπουλος.

Την εκδήλωση υποστήριξε και το τυπογραφείο του κ.Π. Δημόπουλου.

Δρ.Ξένη Αραπογιάννη

Σχετικά Άρθρα